Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: powidła śliwkowe

Pianka ze śliwkami

Składniki: 4 jajka ¾ szkl. cukru pudru 50 g brandy 1 szkl. powideł ze śliwek łyżka cukru łyżeczka startej skórki z cytryny masło do formy Sposób wykonania: ½ szkl cukru pudru utrzeć razem z żółtkami po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo powidła oraz alkohol. Gdy składniki się połączą dodać białka ubite na sztywną pianę…

Deser z powidłami i rumem

Składniki: 4 jajka ¾ szkl. cukru pudru 50 g ciemnego rumu 1 szkl. powideł śliwkowych ½ szkl. płatków migdałowych łyżka cukru masło do formy bita śmietana Sposób wykonania: ½ szkl razem z żółtkami utrzeć po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo powidła oraz rum. Gdy składniki się połączą dodać białka ubite na sztywną piane z…

Legumina z bułki tartej i konfitury

Składniki: 1 szkl. tartej bułki ¼ koski masła ½ szkl. śmietanki 6 jajek 1 szkl. cukru pudru łyżeczka cukru pudru do białek 1 szkl. powideł truskawkowych  łyżeczka startej skórki z pomarańczy gęsta kwaśna śmietana masło do formy Sposób wykonania: Masło roztopić i gorącym zalać bułkę tartą. Doda jeszcze śmietankę wymieszać i odstawić aby bułka napęczniała.…

Pierś z indyka na słodko- kwaśno

Składniki: 2 piersi z indyka 2 łyżki powideł śliwkowych 5 łyżek oliwy 4 łyżki octu balsamicznego 35 dkg śliwek węgierek/mrożonki/ pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku 2 kostki cebulowe Sposób przyrządzenia: Powidła wymieszać z 1 łyżką octu balsamicznego i 2 łyżkami oliwy. Mięso umyć, osuszyć i posmarować przygotowaną mieszanką, oprószyć solą i pieprzem, odstawić do…