Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy mięsne

Frykadelki w sosie grzybowym.

Skład: 40 g mielonego mięsa 8 cienkich plasterków wędzonego boczku garść suszonych grzybów musztarda pół bułki jajo łyżka masła 2-3 łyżki mąki tłuszcz do smażenia (u mnie zazwyczaj oliwa) pieprz i sól odrobina ziół prowansalskich(według uznania) Sposób przyrządzenia: Grzyby gotujemy. Z mięsa, namoczonej bułki, jaja, soli i pieprzu + zioła wyrabiamy masę, formujemy z mięsa…

Kotlety mielone.

Skład: 50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, bułka jajko sól, pieprz, olej Sposób przyrządzenia: Wyrobić mielone mięso z dodatkiem namoczonej i odciśniętej bułki, jajkiem i przyprawami. Uformować kształtne kotlety, otoczyć je w tartej bułce i usmażyć.

Karbinadle w szafranowym sosie

Składniki: – Mięso mielone mieszane 70 dk – Kapusta słodka ½ główki – Ryż 1 ½ torebki błyskawicznej – Jajka 2 sztuki Przyprawy: – Szafran – Sól, pieprz – Gałka muszkatołowa cała – Kostka rosołowa warzywna Wykonanie: Kapustę poszatkować drobno i dobrze posolić, odstawić na godz. Po godzinie dobrze odcisnąć i jeszcze pokroić. Do mielonego…