Składniki: 60 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, cebula) 20 dag porzeczek sól Sposób wykonania: Porzeczki zalać ½ szkl wody i rozgotować po czym przetrzeć przez sito. Następnie obrać warzywa i wycisnąć z nich sok w sokowirówce po czym wymieszać z sokiem porzeczkowym. Doprawić d smaku solą.
Tag: porzeczki
Listy
Napój z malin i porzeczek
by Bożena Całka • • 0 Comments
Składniki: 20 dag malin ok. 25 dag cukru 10 dag czarnych porzeczek 1,1/2 litra wody Sposób wykonania: Doprowadzić wodę do wrzenia razem z cukrem. Wówczas wrzucić maliny i porzeczki, odstawić pod przykryciem. Następnie napój odcedzić i doprawić do smaku cukrem. Przelać do szklanek, wrzucić kostki lodu. Można również wrzucić kawałki malin.
Listy
Napój z marchwi i porzeczek
by Renata Kotarska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag marchwi 1,1/2 litra wody 20 dag porzeczek czarnych i czerwonych cukier do smaku Sposób wykonania: Doprowadzić wodę do wrzenia po czym dodać do niej obraną marchew startą na tarce. Dokładnie wymieszać aby marchew puściła sok po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W między czasie porzeczki rozgotować po czym przetrzeć przez…
Listy
Napój z porzeczek Magdy
by Magda Kałużna • • 0 Comments
Składniki: 40 dag porzeczek czarnych i czerwonych lub czerwonych 20 dag cukru 11/z litra wody 10 dag lodu konsumpcyjnego Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić na wrzątek jagody i kilkakrotnie zagotować. Następnie wywar odcedzić i doprawić go do smaku cukrem. Gdy napój ostygnie przelać do szklanek i wrzucić kostki lodu.