Składniki 60 dag mrożonych czarnych porzeczek 5 łyżek miodu 2 szklanki gazowanej wody mineralnej kostki lodu Sposób wykonania; Porzeczki rozetrzeć razem z miodem po czym przełożyć do szklanki. Wrzucić jeszcze kostki lodu i uzupełnić woda mineralną.
Tag: porzeczki
Listy
Sałatka z porzeczek i marchwi
by Monika Fiedorowicz • • 0 Comments
Składniki: 40 dag marchwi 15 dag czerwonych porzeczek pół szklanki śmietany cukier pieprz sól Sposób wykonania; Obraną marchewkę zetrzeć na tarce. Dodać do niej umyte porzeczki. Całość polać śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Sałatka z arbuza i porzeczek
by Krystyna Rzepa • • 0 Comments
Składniki: arbuz 20 dag porzeczki 30 dag ciemnych drobnych winogron 3 renklody 1 kieliszek rumu listki świeżej mięty tub melisy do dekoracji Sposób wykonania; Z arbuza specjalną łyżeczką wydrążyć kuleczki. Winogrona pozostawić w całość lub przekroić na połówki, obrane jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić rumem. Na koniec posypać porzeczkami…
Listy
Sałatka z marchwi i porzeczek
by Paulina Wysokińska • • 0 Comments
Składniki: 40 dag marchwi 15 dag czerwonych porzeczek pół szklanki śmietany cukier pieprz sól Sposób wykonania: Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do niej porzeczki. Polać śmietaną i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Sos chrzanowy z porzeczkami
by Łucja Maciaszek • • 0 Comments
Składniki: 3 dag chrzanu 5 dag czerwonych porzeczek 1/2 szklanki jogurtu sól Sposób wykonania: Chrzan utrzeć a porzeczki rozetrzeć. Dodać jogurt i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą.