Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: porzeczki

Pianka z porzeczek

Składniki: 25 dag porzeczek 4 białka 6 łyżek cukru Sposób wykonania: Porzeczki przetrzeć przez sito. Natomiast białka ubić na sztywną pianę w trakcie dodając stopniowo cukier. Powstałą pianę przełożyć do porzeczek i całość delikatnie połączyć. Przełożyć do pucharków i udekorować całymi owocami.

Galaretka z truskawek i porzeczek

Składniki: ½ kg truskawek 1 kg białych porzeczek 1 ½ kg cukru Sposób wykonania: Cukier zalać wodą i trzymać na małym ogniu , aż cukier  się rozpuści a całość zgęstnieje. Wówczas zalać nim truskawki i porzeczki. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu aż zgęstnieje. Następnie przetrzeć całość przez sito. Postawić jeszcze raz na…

Krem z czerwonej porzeczki

Składniki: 1 szkl. mleka 3 łyżki cukru łyżka masła 2 łyżeczki budyniu waniliowego 1/3 szkl. mleka 1 szkl. śmietanki 50 dag czerwonych porzeczek Sposób wykonania: 1 szkl. mleka z dodatkiem cukru i masła doprowadzić do wrzenia po czym dodać budyń wymieszany z pozostałym mleku. Całość wymieszać i gotować około 2 minut. Po tym czasie zestawić…