Składniki: 25 dag porzeczek 4 białka 6 łyżek cukru Sposób wykonania: Porzeczki przetrzeć przez sito. Natomiast białka ubić na sztywną pianę w trakcie dodając stopniowo cukier. Powstałą pianę przełożyć do porzeczek i całość delikatnie połączyć. Przełożyć do pucharków i udekorować całymi owocami.
Tag: porzeczki
Listy
Galaretka z truskawek i porzeczek
by Jolanta Marcińska • • 0 Comments
Składniki: ½ kg truskawek 1 kg białych porzeczek 1 ½ kg cukru Sposób wykonania: Cukier zalać wodą i trzymać na małym ogniu , aż cukier się rozpuści a całość zgęstnieje. Wówczas zalać nim truskawki i porzeczki. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu aż zgęstnieje. Następnie przetrzeć całość przez sito. Postawić jeszcze raz na…
Listy
Napój z mieszanych owoców
by Marta • • 0 Comments
Listy
Krem z czerwonej porzeczki
by Marzena Kus • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. mleka 3 łyżki cukru łyżka masła 2 łyżeczki budyniu waniliowego 1/3 szkl. mleka 1 szkl. śmietanki 50 dag czerwonych porzeczek Sposób wykonania: 1 szkl. mleka z dodatkiem cukru i masła doprowadzić do wrzenia po czym dodać budyń wymieszany z pozostałym mleku. Całość wymieszać i gotować około 2 minut. Po tym czasie zestawić…
Listy
Sos z porzeczkowy do sałatek
by Joanna Dzienis • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki soku porzeczkowego 2 łyżki oleju imbir miód sól Sposób wykonania: Soki porzeczkowy dokładnie wymieszać z olejem oraz miodem aby wszytki składniki dokładnie się ze sobą połączyły. Następnie doprawić do smaku solą oraz imbirem.