Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z czerwonej porzeczki

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka masła
  • 2 łyżeczki budyniu waniliowego
  • 1/3 szkl. mleka
  • 1 szkl. śmietanki
  • 50 dag czerwonych porzeczek

Sposób wykonania:

  1. 1 szkl. mleka z dodatkiem cukru i masła doprowadzić do wrzenia po czym dodać budyń wymieszany z pozostałym mleku.
    Całość wymieszać i gotować około 2 minut.
    Po tym czasie zestawić z ognia i odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie porzeczki przetrzeć przez sito a śmietankę ubić.
    Następnie do budyniowego kremu dodać porzeczki oraz śmietankę, delikatnie połączyć.
    Przełożyć krem do pucharków.
    Wierzch udekorować porzeczkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *