Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pomidory

Sałatka Kornelii

Znakomite przepisy na sałatki. Musisz je wypróbować.  Dziś przepis na sałatkę Kornelii. Aby ją wykonać będziesz potrzebować: jajek, tuńczyka, sałatki, pomidora i ogórka. 
 

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka
  • ½ sałaty
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • 2 jajka
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz
 

Zupa pomidorowa Marleny

Tradycyjne polskie zupy. Będziesz zaskoczony jakie pyszne. Zupa pomidorowa Marleny. Przepis zawiera: pomidory, czosnek, mleczko koksowe i oliwę z oliwek. 
 

Składniki:

  • ½ kg pomidorów 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 3 łyżki mleczka kokosowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 l bulionu 
  • ½ łyżeczki imbiru
  • ½ łyżeczki kardamonu
  • ½ łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • jogurt i koperek do dekoracji 
 

Krem z pomidorów Patrycji

Przedstawiamy  wiele ciekawych i pysznych przepisów na zupy. Dziś przepis na krem z pomidorów Patrycji. Przepis zawiera: pomidory, cebulę, czosnek oraz bazylię.  
 

Składniki:

  • 1 puszka pokrojonych pomidorów 
  • 1 cebula
  • 1  ząbek czosnku
  • 500 ml bulionu drobiowo-warzywnego
  • 1 pęczka świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • sól 
  • pieprz 
 

Bruschetta z pomidorami Julki

Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy. Bruschetta z pomidorami Julki. Składniki przepisu: pomidor, czosnek, bazylia i oregano. 
 
 

Składniki:

  • bułka, bagietka lub chleb 
  • 1 pomidor 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżeczka oregano 
  • 1 łyżeczka bazylii 
  • 1 łyżka masła
  • sól 
  • pieprz
 

Pesto pomidorowe Bartka

Pyszne i sprawdzone przepisy na znajdziesz tylko na pychotka.pl. Dziś przepis na pesto pomidorowe pomysłu Bartka. Do jego wykonania potrzebujesz: suszonych pomidorów, bazylii, migdałów i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 słoik suszonych pomidorów 
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 50 g parmezanu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • 30 g płatków migdałów
  • sól
  • pieprz