
Składniki:
- 2 cytryny
- 2 pomarańcze
- 500 g zielonych winogron
- 125 g cukru
- 400 g wiśni
- 100 ml soki wiśniowego
- 1/8 l sherry
- 1/8 l winiaku
- 3 butelki szampana

Składniki: 300 g marchewki 250 g mąki 3 jajka 2 łyżeczki oleju sól 3 łyżki masła 50 g maku pieprz Sposób wykonania: Marchewki obrać i pokroić w słupki po czym zalać je wodą i gotować około 15 minut. Po tym czasie połowę zmiksować na purre a resztę odłożyć na bok.. Następnie puree z marchewki wyrobić…
Składniki 3 pomarańcze 2 jabłka 8 litrów wody 6 dag cukru opakowanie kwasku cytrynowego Sposób wykonania: Pomarańcze i jabłka obrać po czym pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować malakserem. Następnie wlać do nich wodę i dodać cukier oraz kwasek cytrynowy. Ponownie zmiksować.
Składniki 3 pomarańcze 50 dag marchwi 8 litrów wody 6 dag cukru opakowanie kwasku cytrynowego Sposób wykonania: Pomarańcze i marchewki obrać po czym pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować malakserem. Następnie wlać do nich wodę. Ponownie zmiksować. Doprawić do smaku cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.
Składniki: 1 ½ kg schabu ½ szklanki ziół prowansalskich 3 pomarańcze sól, pieprz do smaku olej kilka liści sałaty świeże zioła 1 słoiczek małej konserwowej kukurydzy Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na jednakowej wielkości porcje, lekko rozbić tłuczkiem. Pomarańcze sparzyć wrzątkiem, z 2 wycisnąć sok, trzecią pokroić w talarki. Sok wymieszać…