Składniki: 60 dag marchewki cytryna 2 kwaskowate pomarańcze kilka kropli olejku pomarańczowego sól cukier puder Sposób wykonania: Obraną marchewkę zetrzeć na tarce po czym skropić ją sokiem z cytryny. Następnie obrane pomarańcze podzielić na cząstki i dodać do marchwi. Przemieszać i doprawić do smaku olejkiem pomarańczowym, solą oraz cukrem pudrem.
Tag: pomarańcza
Listy
Koktajl z pomarańczy, grejpfruta i melona
by Ilona Baranek • • 0 Comments
Składniki: 1 pomarańcza 1 grejpfrut ¼ melona 1 banan 1 szczypta cynamonu 1 szczypta startej gałki muszkatołowej 1 gałązka melisy Sposób wykonania: Z pomarańcza i grejpfruta wycisnąć sok a obranego banana i melona pokroić na mniejsze kawałki. Razem wymieszać i dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku cynamonem oraz gałką muszkatołową. Udekorować listkami melisy.
Listy
Kruszon truskawkowo-pomarańczowy
by Teresa Ruszczyk • • 0 Comments
Składniki: 750 g truskawek 75 g cukru 1 cytryny 1 pomarańcza 1 butelka białego wytrawnego wina 1 butelka wina musującego Sposób wykonania: Truskawki pokroić na mniejsze kawałki i posypać cukrem. Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok i przelać do truskawek. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wlać wino i odstawić ponownie na…
Listy
Sangria
by Ewa Gugała • • 0 Comments
Składniki: 1 pomarańcza 2 cytryny 1 ananasa 1 l różowego wina kilka kropel cointreau 1 butelka wody mineralnej Sposób wykonania; Obrane pomarańcze i cytryny pokroić w plasterki a ananasa w kostkę. Zalać owoce winem i odrobiną cointreau. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wlać wodę mineralną.