Składniki:
- 1 szkl. śmietanki kremowej
- zagęstnik
- 2 jajka
- łyżka masła
- 3 łyżki cukru pudru
- łyżeczka żelatyny
- sok z 1 pomarańczy
- skórka starta z całej pomarańczy
- cukier
- 2 łyki gorącego mleka
- esencja pomarańczowa
-Składniki: ½ szkl. cukru pudru kilka łyżeczek soku pomarańczowego posiekana smażona skórka pomarańczowa Sposób wykonania: Cukier puder dokładnie utrzeć z dodatkiem soku pomarańczowego. Na koniec wmieszać jeszcze skórkę pomarańczową. Polać ciasto.
Składniki: 4 jajka 1 szkl. cukru pudru 1 kostka masła sok z 2 pomarańczy 2 łyżeczki skórki z pomarańczy 2 szkl. mąki łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz do formy tarta bułka do formy cukier puder Sposób wykonania: Białka razem z cukrem ubić na sztywną pianę po czym wlać do niej gorący tłuszcz, odstawić na 2…
Składniki: 1 pomarańcza 1 cytryna 1 szkl. białego deserowego wina 1 łyżka koniaku 1 łyżka miodu 1 łyżka konfitury malinowej Sposób wykonania: Cytrusy sparzyć wrzątkiem i zetrzeć z nich skórkę, która dodać do miodu. Razem dokładnie utrzeć po czym dodać wino, wymieszać i gotować na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie dodać sok…