Składniki: 1 kg polędwica wołowa środkowa 2 szklanki wina czerwonego 3 łyżki masła kilkanaście marynowanych pieczarek 2 cebule liść laurowy mąka pieprz i sól Sposób przyrządzenia: Oczyszczoną z błon polędwice marynować przez 6 godzin w winie. Pieczarki wyjąć z marynaty, opłukać, pozostawić aby obeschły. Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na maśle, dodać przyprawy, pieczarki, przez…
Tag: poledwica
Szaszłyki z grilla
Szaszłyk z polędwiczek grillowany
by mariola • • 0 Comments
Składniki: ½ kg polędwiczek wieprzowych pomidory koktajlowe oliwa z oliwek sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Z oliwy, soku z cytryny i przypraw przygotować marynatę. Umyte i osuszone polędwiczki pokroić w kawałki i zamarynować na trzy godziny w przygotowanej marynacie. Na szpadki do szaszłyków nabijać na przemian mięso i pomidorki koktajlowe. Piec na dobrze…
Grill
Polędwiczki wieprzowe z grilla
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 5 polędwiczek wieprzowych 2 cebule 3 ząbki czosnku sos sojowy oliwa 1 łyżka miodu Sposób przyrządzenia: Mięso dokładnie umyć, osuszyć, pokroić na plastry. Dodać pokrojony w plastry cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku, wszystko wymieszać z sosem sojowym, oliwą i miodem. Następnie dokładnie wszystko wymieszać i pozostawić przynajmniej na godzinkę w chłodnym miejscu Ułożyć przyprawione mięso…
Wołowina
Wołowina po debreczyńsku
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry polędwicy wołowej (20 dag każdy) 3 średnie cebule 1 ząbek czosnku 2 łyżki mąki 4 łyżki smalcu 3 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki kminku 75 dag ziemniaków 1 łyżeczka suszonego majeranku 4 zielone papryki 4 pomidory 6 debreczynśkich kiełbasek (można zastąpić cienkimi parówkami) Sposób przyrządzenia: Cebulę drobno pokroić.…
Wołowina
Polędwica wołowa z kolorowym farszem
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 1, 5 kg polędwicy wołowej środkowej 1 papryka czerwona 1 papryka zielona ser żółty 1 jajko 2 łyżki mleka masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajko zmieszać z mlekiem, przyprawić, na maśle usmażyć omlet. Paprykę oczyścić, sparzyć, obrać ze skóry, pokroić wzdłużnie na ćwiartki. Ser pokroić na plastry. Polędwicę umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Ostrym…