Składniki:
- 1, 5 kg polędwicy wołowej środkowej
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- ser żółty
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
- masło
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Jajko zmieszać z mlekiem, przyprawić, na maśle usmażyć omlet. Paprykę oczyścić, sparzyć, obrać ze skóry, pokroić wzdłużnie na ćwiartki. Ser pokroić na plastry. Polędwicę umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Ostrym nożem naciąć z boku kieszeń na całej długości mięsa, posolić i popieprzyć. Na talerzu rozłożyć upieczony omlet, nałożyć nań ćwiartki papryki, żółty ser, przyprawić, zwinąć jak naleśnik. Przygotowane nadzienie włożyć do wyciętej kieszeni, zaszyć. Obłożyć wiórkami masła, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 30 minut.