Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa z kolorowym farszem

Składniki:

    • 1, 5 kg polędwicy wołowej środkowej
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka zielona
    • ser żółty
    • 1 jajko
    • 2 łyżki mleka
    • masło
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Jajko zmieszać z mlekiem, przyprawić, na maśle usmażyć omlet. Paprykę oczyścić, sparzyć, obrać ze skóry, pokroić wzdłużnie na ćwiartki. Ser pokroić na plastry. Polędwicę umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Ostrym nożem naciąć z boku kieszeń na całej długości mięsa, posolić i popieprzyć. Na talerzu rozłożyć upieczony omlet, nałożyć nań ćwiartki papryki, żółty ser, przyprawić, zwinąć jak naleśnik. Przygotowane nadzienie włożyć do wyciętej kieszeni, zaszyć. Obłożyć wiórkami masła, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *