Składniki: 30 dkg khmeli sunęli 10 dkg czosnku 10 dkg nasion kolendry 10 dkg mielonego kopru 1 szklanka białego octu winnego Sposób przyrządzenia: Paprykę umyć, oczyścić ze zbędnych części (nasion z papryki nie usuwać). Czosnek obrać. Zemleć w maszynce do mięsa. W rondlu wymieszać zmielone warzywa z pozostałymi składnikami. Przełożyć do sterylnych słoików, szczelnie zamknąć.…
Tag: pikantna
Listy
Adżika z chrzanem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 5 kg pomidorów 1 kg słodkiej papryki 50 dkg tartego chrzanu 30 dkg czosnku 5 papryczek chili 2 szklanki octu 2 szklanki cukru 1 szklanka soli Sposób przyrządzenia: Pomidory i paprykę umyć, oczyścić ze zbędnych części (nasion z papryki nie usuwać). Czosnek obrać. Zemleć w maszynce do mięsa. W rondlu wymieszać zmielone warzywa z…
Listy
Adżika z jabłkami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 5 kg pomidorów 2 kg kwaśnych jabłek 2 kg marchwi 2 kg słodkiej papryki 30 dkg papryczek chili 30 dkg czosnku 1 litr oleju 3 łyżki soli Sposób przyrządzenia: Pomidory i paprykę umyć, oczyścić ze zbędnych części (nasion z papryki nie usuwać). Czosnek, jabłka i marchewkę obrać. Zemleć w maszynce do mięsa. W rondlu…
Listy
Adżika z marchewką i cebulą
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 5 kg pomidorów 1 kg marchewki ½ kg cebuli 1 kg słodkiej papryki 5 papryczek chili 5 ząbków czosnku ½ litra oleju sól do smaku Sposób przyrządzenia: Pomidory i paprykę umyć, oczyścić ze zbędnych części (nasion z papryki nie usuwać). Czosnek i cebulę obrać. Zemleć w maszynce do mięsa. W rondlu wymieszać zmielone warzywa…
Listy
Adżika z koperkiem i pietruszką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 kg pomidorów 10 słodkich papryk 20 ostrych papryk 20 dkg tartego chrzanu 2 pęczki natki pietruszki 2 pęczki koperku 4 łyżki cukru 4 łyżki soli 1 szklanka octu Sposób przyrządzenia: Pomidory i paprykę umyć, oczyścić ze zbędnych części (nasion z papryki nie usuwać). Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.…