Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: piersi z kurczaka

Kurczak z brokułami i ryżem

Składniki: 50 dag różyczek brokułów 1 podwójna pierś kurczaka 30 dag ryżu 20 dag żółtego sera 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka rosołu sól pieprz majeranek Sposób przyrządzenia: Brokuły opłukać i ugotować.Pierś z kurczaka pokroić na kawałki,mocno podrumienić na ogniu.Ryż ugotować na sypko.Cebulę obrać,drobno pokroić,czosnek posiekać.Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju i dodać do…

Kurczak „Zachód słońca”

Składniki: 2 piersi kurczaka 1 średni kalafior 2 średnie marchewki 1 duża cebula kilka różyczek brokułów kilka strączków młodej fasolki szparagowej 1 mały topiony serek (śmietankowy) 2-3 łyżki gęstej śmietany Curry, vegeta kilka łyżek oleju mąka natka pietruszki Uwaga: można użyc mrożonej mieszanki warzywnej. Wykonanie: Piersi pokroić w grubą kostkę, obtoczyć w mące i smażyć…

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Składniki:  75 dag. piersi kurczaka  puszka brzoskwiń  sól   marynata:  ćwierć szkl. oleju zalewa z brzoskwiń  łyżka przyprawy do piernika  3 łyżki sosu sojowego Wykonanie: Mięso myjemy, suszymy, kroimy na kwadraty, oprószamy solą. W miseczce mieszamy składniki marynaty. solimy do smaku. Do marynaty wkładamy kawałki kurczaka, wstawiamy do lodówki na 3 godz. Brzoskwinie dzielimy na…

Yakitori

Składniki: • 0,5 kg. piersi kurczaka. • 2 pęczki dymki. glazura: • po ćwierć szkl. sake lub białego wina i sosu sojowego. • 1 łyżka cukru. • łyżeczka sproszkowanego imbiru. Wykonanie: Piersi kurczaka pokroić w kostkę o boku ok 3 cm. Na szpadki nadziewać na przemian kurczaka i dymkę pokrojoną. W miseczce wymieszać składniki glazury.…