Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczone

Pieczony pstrąg w folii Kingi

Przepis dla miłośników ryb. Tym razem pstrąg w roli głównej, Aby wykonać ten przepis oprócz ryby potrzebujesz: masła, cytryny, koperku i natki pietruszki. 
 

Składniki:

  • 2 pstrągi 
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • ½ cytryny 
  • ½  pęczka natki pietruszki
  • ½  pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Świąteczne jabłka Bożenki

Znakomite świąteczne przepisy znajdziesz tylko na pychotka.pl. Dziś przepis na świąteczne jabłka Bożenki. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jabłek, powideł śliwkowych, rodzynek i rumu. 
 

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 65 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki powidła śliwkowego
  • 2 łyżki rodzynek
  • kilka łyżek rumu 
  • 1/4 łyżeczki mielonych goździków
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru 
 

Pieczony łosoś Marka

Tradycyjne przepisy na ryby. Będziesz zaskoczony jakie pyszne. Pieczony łosoś Marka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetu z łososia, cytryny, masła i lubczyku. 
 

Składniki:

  • ½  kg filetu z łososia
  • kilka plastrów cytryny
  • ½  cebuli
  • 2 łyżki masła
  • lubczyk
  • pietruszka suszona
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
 

Pieczony karczek Celiny

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pieczony karczek pomysłu Celiny.  Do wykonania tego przepisu oprócz mięsa potrzebujesz: czosnku, majeranku, kminku i ziół prowansalskich. 
 

Składniki:

  • 1 kg karczku wieprzowego
  • 3 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka cząbru 
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich 
  • 1 łyżka gorczycy 
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • sól 
  • pieprz 
 

Wieprzowina na patyku przepisu Uli

A teraz przepis na prostą w wykonaniu wieprzowinę na patyku. Aby ją przygotować oprócz mięsa będziesz potrzebować: oliwy z oliwek, czosnku, ketchupu i rozmarynu. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego
  • 1 szkl oliwy z oliwek
  • 1 szkl czerwonego wina
  • 3 ząbki czosnku
  • gałązka rozmarynu
  • 1 łyżka ketchupu 
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz