Składniki:
- 1,2 l wywaru z warzyw
- 250 g pieczarek
- 200 g kartofli
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka drobno pokrojonej pietruszki
- ½ cytryny
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 25 dkg pieczarek 30 dkg ziemniaków 1 cebula 1 łyżka masła 1 litr wody lub bulionu mięsnego kwaśna śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać pieczarki, dsić mieszając aż odparuje wytworzony sos. W rondlu…
Składniki: 25 dkg pieczarek 30 dkg ziemniaków 1 cebula 1 łyżka masła 1 litr wody lub bulionu mięsnego kwaśna śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać pieczarki, dsić mieszając aż odparuje wytworzony sos. W rondlu…
Składniki: 800 g pieczarek sok z ½ cytryny 1 łyżka oleju z pestek winogron sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki obrać po czym pokroić na plasterki, które skropić sokiem z cytryny. Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem i odstawić na 20 minut. Po tym czasie odcedzić wytworzony z pieczarek sok. Pieczarki zalać olejem i doprawić jeszcze…