Składniki: 15 dag żółtego sera słoiczek marynowanych pieczarek słoiczek oliwek Sposób wykonania: Żółty ser pokroić w kostkę. Pieczarki odsączyć z zalewy, mniejsze pozostawić w całość, większe przekroić na połówki. Oliwki również odsączyć z zalewy. Następnie nabijać na wykałaczki na przemian, ser, oliwki i pieczarki.
Tag: pieczarki
Porady i Ciekawostki
Pomidory z pieczarkami i serem feta
by Kornelia Kołek • • 0 Comments
Składniki: 8 pomidorów ¼ kg pieczarek op sera feta 2 łyżki oliwy pieprz Sposób wykonania: Pomidory umyć po czym ściąć z nich wierzch tzw. „czapeczkę” i delikatnie wydrążyć miąższ. Następnie obrane i pokrojone pieczarki przesmażyć na rozgrzanej oliwie. W miedzy czasie pokroić ser feta w drobną kosteczkę. Wydrążone środki pomidorów posypać ulubionymi ziołami oraz przyprawami.…