Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pianka

Delikatna malinowa pianka

Składniki: 25 dag malin 4 białka 6 łyżek cukru Sposób wykonania: Maliny przetrzeć przez sito. Natomiast białka ubić na sztywną pianę w trakcie dodając stopniowo cukier. Powstałą pianę przełożyć do malin i całość delikatnie połączyć. Przełożyć do pucharków i udekorować całymi owocami.

Pianka z porzeczek

Składniki: 25 dag porzeczek 4 białka 6 łyżek cukru Sposób wykonania: Porzeczki przetrzeć przez sito. Natomiast białka ubić na sztywną pianę w trakcie dodając stopniowo cukier. Powstałą pianę przełożyć do porzeczek i całość delikatnie połączyć. Przełożyć do pucharków i udekorować całymi owocami.

Legumina piankowa z malinami

Składniki: 4 jajka ¾ szkl. cukru pudru łyżeczka cukru pudru do białek ½ szkl. tartej bułki 1 szkl. malin masło Sposób wykonania: Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Resztę cukru utrzeć z żółtkami, wówczas dodać maliny przetarte przez sito, tartą bułkę oraz pianę z białek, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem.…

Legumina piankowa z poziomek

Składniki: 4 jajka ¾ szkl. cukru pudru łyżeczka cukru pudru do białek ½ szkl. tartej bułki 1 szkl. poziomek masło Sposób wykonania: Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Resztę cukru utrzeć z żółtkami, wówczas dodać poziomki przetarte przez sito, tartą bułkę oraz pianę z białek, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem.…

Truskawkowa pianka z owocami

Składniki: 2 szkl. mleka 4 łyżki kaszy manny 2 op. cukru waniliowego ½ szkl. gęstego soku truskawkowego 2 łyżeczki żelatyny 2 białka 2 łyżki cukru pudru listki mięty owoce do przybrania Sposób wykonania: Mleko zagotować razem z kaszą i cukrem waniliowym. Trzymać na małym ogniu do miękkości po czym zestawić z ognia do ostygnięcia. Następnie…