Skład: 25dkg gotowanego lub pieczonego mięsa 1 cebula 1 mała bułka 4dkg masła 2 jajka 2-3 łyżki gęstej śmietany Sposób wykonania: ( to ma być w naleśnikach i wtedy potrzebna bułka tarta, jajko i tłuszcz do smażenia, ale ten farsz możesz użyć do tego ciasta). Wszystko razem zemleć (bułkę trzeba namoczyć i odcisnąć), cebule drobno…
Tag: paszteciki
Wieprzowina
Pasztecik z gotowanej wieprzowiny
by A. • • 0 Comments
Skład: – 25dkg gotowanej wieprzowiny – 1/2 bułki – mleko – cebula – 2dkg tłuszczu – 1 jajko – sól, pieprz Sposób wykonania: Robić jak wyżej, bułkę moczyć w mleku i odcisnąć. W zasadzie każdy farsz mięsny czy inny się nadaje, jak do pierożków. Można dodać do smaku majeranku czy co kto lubi. Można robić…