Składniki: 10 dkg sera bryndza 2 dkg masła 1 średnia cebula ½ szklanki posiekanej natki pietruszki szczypta mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Masło utrzeć w miseczce , dodać bryndzę i jeszcze raz dokładnie utrzeć na jednolitą masę, dodać posiekaną drobniutko w kosteczkę cebulę i połączyć z posiekaną natką pietruszki , doprawić do smaku szczyptą mielonej papryki.…
Tag: pasty
Listy
Pasta z szynki i jaj i chrzanu
by Renata Kapała • • 0 Comments
Składniki: 3 jaja ugotowane na twardo 10 dag szynki 3-4 łyżki gęstego majonezu pół łyżeczki utartego chrzanu pęczek szczypiorku pieprz sól Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie szynkę pokroić na małe kawałeczki i dodać d jajek. Wrzucić jeszcze posiekanym szczypiorek, starty chrzan i majonez. Całość dokładnie…
Listy
Pasta z pieczeni wolowej i jajka
by Krystyna Walczuk • • 0 Comments
Składniki: 10 dag pieczeni wołowej 2 jaja ugotowane na twardo cebula po łyżce oleju i masła roślinnego odrobina startej gałki muszkatołowej majeranek, sól pieprz Sposób wykonania: Mięso i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekaną cebulę oraz łyżkę oleju i kawałek masła. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą pastę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz…
Listy
Pasta z soi i pieczarek
by Ala Piela • • 0 Comments
Składniki: szklanka ugotowanej soi 2 cebule 15 dag pieczarek 2 łyżki masła jajko ugotowane na twardo łyżka jogurtu 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę i dodać do soi. Dodać jeszcze miękkie masło, jogurt oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do…
Listy
Pasta z makreli z jajkiem
by Asia Staśkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 1 duża makrela wędzona 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 2 -3 ogórki kiszone majonez sól, pieprz Sposób wykonania; Mięso makreli rozdrobnić widelcem. Następnie cebulę posiekać a jajko i ogórki drobno pokroić i dodać do ryby. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.