Składniki:
- 1 puszka duża paprykarzu
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- pieprz
Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju pół szklanki włoskich rozdrobnionych orzechów 3 -4 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Wówczas dodać do tuńczyka posiekane orzechy oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 25 dag gotowanego mięsa kurczaka łyżeczka ostrej papryki ząbek czosnku utarty z solą 2-3 łyżki majonezu posiekana zielona pietruszka Sposób wykonania; Kurczaka zemleć po czym dodać do niego paprykę, czosnek oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać i posypać posiekaną natka pietruszki.
Składniki: 20 dag twarogu łyżka masła 3 łyżki posiekanych migdałów 4-5 ząbków czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć razem z masłem i posiekanym czosnkiem. Następnie dodać jeszcze posiekane migdały. Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.