Skład: ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju 5dkg drożdży łyżeczka soli 1 żółtko 16 parówek – serdelków 16 plasterków sera żółtego keczup 1 białko Sposób przyrządzenia: Ze składników na ciasto zrobić ciasto drożdżowe wg swojego sprawdzonego przepisu. Podzielić je na pół.1 cześć rozwałkować ma ok 5 mm w kształt koła. podzielić…
Tag: parówki
Wędliny
Parówki z serem i boczkiem.
by Bazylia • • 0 Comments
Skład: parówki ser boczek oliwa Sposób przyrządzenia: Parówki trzeba naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć paski sera żółtego, każdą parówkę owinąć plasterkiem boczku. Tak przygotowane parówki ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą i zapiec w piekarniku.
Wędliny
Parówki na ostro
by Dominika • • 2 komentarze
Skład: parówki cienkie chrzan śmietana szczypiorek tłuszcz Sposób przyrządzenia: Parówki obrać z oslonek, pokroić na kilku centymetrowe kawałki, mniej leniwym zalecam ponakrawanie w drobniutka krateczkę.Na patelni rozgrzać tłuszcz (masło, oliwę), parówki obsmażyć na złoty kolor. Dodać tarty chrzan, chwilę podsmażyć, zalać śmietaną wymieszaną z pokrojonym szczypiorkiem. Doprawić, chwilę poddusić.
Półmięsne
Parówki w kapuście
by Teresa • • 0 Comments
Skład: 0,5 kg cienkich parówek (frankfruterki itp.) 2 jabłka 25dkg kiszonej kapusty masło olej lub oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Parówki obrać z osłonek, obsmażyć na tłuszczu. Kapustę ugotować. Jabłka obrać pokroić w słomkę. Kapustę wymieszać z jabłkami, przyprawić. Obsmażone parówki przekroić wzdłuż. Do naczynia żaroodpornego włożyć kapustę wymieszaną z jabłkami, ułożyć na niej pokrajane…