Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panierka

Kalarepka panierowana

Składniki: 3 młode, obrane, pokrojone w plastry kalarepy mąka pszenna 2 jajka bułka tarta sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kalarepki obrać, pokroić w plastry o grubości około 1 cm, przyprawić solą i pieprzem. Jajka zmiksować. Każdy plaster kalarepy obtoczyć dokładnie w mące, zamoczyć w jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na dobrze nagrzanym oleju po…

Borowiki smażone w panierce

Składniki : 15 dag kapeluszy borowików 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki 2 jajka 3 łyżki tartej bułki 1/2 szklanki oleju rzepakowego sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać mlekiem i odstawić na noc. Następnego dnia odsączyć z mleka po czym zalać osoloną wodą i ugotować. Wówczas grzyby odsączyć, oprószyć solą oraz pieprzem.  Później obtoczyć w…

Marchewka z groszkiem w panierce

Składniki ¼ mrożonki: marchewka z groszkiem szczypta soli szczypta pieprzu łyżeczka masła łyżeczka bułki tartej Sposób wykonania: Marchewkę z groszkiem zalać woda i gotować do miękkości. Następnie odcedzić warzywa i wrzucić na patelnie z dodatkiem masła. Gdy masło się roztopić dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Doprawić do  smaku solą oraz pieprzem.