Składniki: 20 surowych krewetek 4 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone krewetki wbić na patyczki. Następnie posmarować je oliwa i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na najwyższą półkę. Piec około 6 minut. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.
Tag: owoce morza
Listy
Raki gotowane
by Konrad Piasecki • • 0 Comments
Składniki: 20 raków 1 pęczek ko0perku 4 łyżki masła sól Sposób wykonania: Raki oczyścić po czym wrzucić ja na duża ilości osolonej wody. Dodać jeszcze pęczek koperku i trzymać na ogniu około 12 minut. Podawać polane masłem.
Listy
Sałatka z krewetkami i jajkiem
by Renata Dziedzic • • 0 Comments
Składniki: 8 jajek 200 g krewetek z zalewy 4 krążki ananasa 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu 1 łyżeczka curry sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę, krewetki odsączyć z zalewy a ananasa pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając…
Listy
Mięso mielone z krewetkami
by Kinga • • 0 Comments
Listy
Makaron z mielonym i krewetkami
by Aldona • • 0 Comments
Składniki: 3 grzyby mu-err 300 g makaronu ryżowego ½ pęczka młodej cebulki 1 ząbek czosnku 3 łyżki oleju 250 g mielonego mięsa 200 ml bulionu 150 g ugotowanych krewetek 4 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz z posiekanym czosnkiem przesmażyć na rozgrzanym oleju. W trackie…