Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: owoce morza

Raki z sosem z cykorią

Składniki: 2 cykorie 300 g odsączonych z zalewy raków 3 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka ketchupu 1 pęczek koperku sól pieprz sok z cytryny cukier Sposób wykonania: Cykorie podzielić na pojedyncze lisic po czym zalać je wodą z łyżeczką cukru i odstawić na 30 minut. W między czasie koperek posiekać i wymieszać…

Krewetki w łódeczkach cykorii

Składniki: 2 cykorie 300 g odsączonych z zalewy krewetek 3 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka ketchupu 1 pęczek koperku sól pieprz sok z cytryny cukier Sposób wykonania: Cykorie podzielić na pojedyncze lisic po czym zalać je wodą z łyżeczką cukru i odstawić na 30 minut. W między czasie koperek posiekać i wymieszać…

Awokado z krewetkami

Składniki: 3 awokado sok z ½ cytryny 300 g krewetek w zalewie 5 łyżek majonezu 1 łyżka ketchupu 2 łyżeczki brenady 1 ząbek czosnku 1 pęczek koperku sól pieprz cytryna cukier Sposób wykonania: Awokado obrać po czym przekroić  na pół i usnąć pestki, wówczas skropić je sokiem z cytryny. Następnie majonez wymieszać z brandy, ketchupem,…