Składniki: 20 dag konserwowych krewetek 5 łyżek majonezu 3 łyżki keczupu 2 łyżki winiaku kilka kropel sosu Worcester szczypta soli Sposób wykonania: Krewetki odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki po czym dodać do nich majonez, ketchup, winiak oraz sos Worcester. Całość dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą. Powstały koktajl przelać do…
Tag: owoce morza
Listy
Krewetki z awokado
by Roksana Biernat • • 0 Comments
Składniki: 2 awokado 100 ml wywaru mięsnego 1 łyżeczka żelatyny 80 ml śmietanki kremowej sok z 1 cytryny 4 duże krewetki sól pieprz Sposób wykonania: Obrane awokado skropić sokiem z cytryny, zalać śmietanką i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie zmiksować. Następnie w gorącym wywrze rozpuścić żelatynę. Gdy zacznie tężeć zanurzać w niej…
Listy
Langustynki gotowane
by Kamila • • 0 Comments
Składniki: 1,2 kg langustynek 100 g masła sok z 1 cytryny sól Sposób wykonania: Langustynki oczyścić po czym zalać je wrzątkiem, tak aby je przykrywał. Dodać jeszcze łyżeczkę soli i trzymać na ogniu około 15 minut. Po tym czasie ubijaczką ubijać dodawać stopniowo kilka kropi soki z cytryny aż powstania masa o konsystencji emulsji, która…
Listy
Mule gotowane w winie
by Julia • • 0 Comments
Listy
Raki z awokado
by Danuta Muszyńska • • 0 Comments
Składniki: 3 awokado sok z ½ cytryny 300 g raków w zalewie 5 łyżek majonezu 1 łyżka ketchupu 2 łyżeczki brenady 1 ząbek czosnku 1 pęczek koperku sól pieprz cytryna cukier Sposób wykonania: Awokado obrać po czym przekroić na pół i usnąć pestki, wówczas skropić je sokiem z cytryny. Następnie majonez wymieszać z brandy, ketchupem,…