Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: owoce morza

Muszle faszerowane mięsem krabowym

Składniki: 700 g mięsa krabowego 700 g serka śmietankowego ¾ szkl startego parmezanu Łyżeczka zmiażdżonego czosnku ¼ szkl posiekanych szalotek pieprz 1/3 szkl posiekanego estragonu ½ łyżeczki suszonej papryki w płatkach 250 g makaronu muszle 2 pomidory starty parmezan Sos: 4 szkl tłustej śmietany 2 łyżeczki zmiażdżonego czosnku 2 łyżeczki posiekanych szalotek sól pieprz Sposób…

Duszone przegrzebki

Składniki: 90 dag przegrzebków mąka łyżka oliwy z oliwek ¾ szkl masła 2 pęczki zielonej cebulki biała cebula 1 kg pieczarek 2 łyżki posiekanej szalotki 2 ząbki czosnku łyżka soli 2 łyżeczki zmielonego białego pieprzu łyżeczka pieprzu sok z 1 cytryny 2 szkl wytrawnego białego wina Sposób wykonania: Przegrzebki obtoczyć w mące po czym przesmażyć…

Przegrzebki z pieczarkami i pomidorami

Składniki: 90 dag przegrzebków sól pieprz 2 łyżki posiekanej cebuli 6 łyżek masła 20 dag pieczarek 2 pomidory ½ szkl wytrawnego białego wina łyżka posiekanego szczypiorku ząbek czosnku Sposób wykonania: Przegrzebki oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie na 4 łyżki rozgrzanego masła wrzucić przegrzebki i posiekaną cebulę. Trzymać na ogniu, aż cebula się zeszkli. W trakcie…