Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: orzechy włoskie

Risotto z orzechami na ostro

Składniki: 250 g ryżu 2 łyżki rodzynek 1 łyżka łuskanych orzechów laskowych 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju sól, pieprz, mielona ostra papryka (potrawa ma być pikantna) estragon szczypta curry 1 łyżka pestek słonecznika 1 łyżeczka płatków migdałowych Sposób przyrządzenia: Ryż przepłukać. Rodzynki namoczyć. Orzechy opiec na blasze w piekarniku, przestudzić. Obetrzeć z łupinek. Paprykę, umyć,…

Jajecznica po ormiańsku

Składniki: 4 jajka 6 dag posiekanych włoskich orzechów 2 łyżki masła sól, pieprz i sproszkowany cynamon do smaku Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło. Wlać roztrzepane jajka wymieszane z orzechami. Doprawić solą i pieprzem. Ciągle mieszając smażyć do ścięcia się jajek. Przed podaniem jajecznicę posypać cynamonem. Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: Bahus

Sałatka świąteczna

Składniki: • główka sałaty • 15 dag sera gouda • kilkanaście jasnych winogron • garść obranych włoskich orzechów • 2 – 3 wąsy szczypiorku sos: • 2 łyżki oleju słonecznikowego • łyżka soku z cytryny • pół łyżeczki cukru • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sałatę umyć, osuszyć, porwać na małe kawałki. Winogrona umyć, pokroić na…