Składniki:
- 2 jajka
- sezonowe owoce
- 2 łyżki śmietanki 30%
- 1,5 łyżki masła
- 1 łyżka cukru waniliowego
Składniki: 4 jajka 80 g startego sera 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Jajka roztrzepać z dodatkiem 1 łyżki masła, soli oraz pieprzu. Następnie wylać masę na patelnie z rozgrzanym masłem. Gdy jajka zaczną się ścinać posypać je serem i odwrócić na drugą stronę.
Składniki: 3 jajka 3-4 łyżki oleju sojowego ½ szkl. mielonej wieprzowiny 1 pęczek zielonej cebulki 2 łyżeczki sos rybnego pierz 1 papryczka chili Sposób wykonania: Do wieprzowiny wbić jajka, dodać posiekaną dymkę, sos rybny oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać i wylać na patelnię z rozgrzanym olejem. Usmażyć omlet z obu stron na złoto. Przed podaniem …
Składniki: 4 jajka 2 łyżki mleka sól 5 dag słoniny cebula 2-3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej Sposób wykonania: Jajka roztrzepać z dodatkiem mleka i soli. Następnie słoninę pokroić z drobną kostkę i zeszklić na niej posiekaną cebulę, wówczas dodać kaszę gryczaną i wylać jajeczna masę. Trzymać na małym ogniu do ścięcia jaj.