Składniki:
- 1 kg łososia
- 2 łyżki masła
- 8 oliwek
- ½ szkl wytrawnego białego wina
- sok z cytryny
- cukier
- goździki
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 2 serki mozzarella awokado 4 pomidory słoiczek czarnych oliwek 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy łyżka octu winnego sól pieprz kilka liści bazylii Sposób wykonania; Awokado przekroić na połówki, wyjąć pestkę i pokroić w cienkie plasterki, które skropić sokiem z cytryny. Mozzarelle odsączyć z zalewy i również pokroić na plastry. Sparzonego wrzątkiem pomidora pokroić…
Składniki: 15 dag żółtego sera słoiczek marynowanych pieczarek słoiczek oliwek Sposób wykonania: Żółty ser pokroić w kostkę. Pieczarki odsączyć z zalewy, mniejsze pozostawić w całość, większe przekroić na połówki. Oliwki również odsączyć z zalewy. Następnie nabijać na wykałaczki na przemian, ser, oliwki i pieczarki.
Składniki: 3 parówki kawałek żółtego sera ½ słoiczka oliwek papryka konserwowa Sposób wykonania: Parówki, żółty ser oraz paprykę pokroić w kostkę. Następnie nabijać na przemian na wykałaczki, żółty ser, oliwkę, paprykę i parówkę i tak do skończenia składników.