Składniki:
-
- 50 dkg świeżych, oczyszczonych szparagów
- 2 łyżki dobrej oliwy
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej
- 50 ml śmietany
- sól, pieprz
Składniki: 24 kromki z bagietki pokrojonej skośnie 50 dkg oczyszczonych szparagów 2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku tarty ser Sposób przyrządzenia: Kromki z bagietki obrumienić w piekarniku( po 1 minucie z każdej strony). W rondlu zalać szparagi minimalną ilością wody, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 minuty, odcedzić, zalać na chwilę zimną wodą, obsączyć. Tak…
Składniki: 24 kromki z bagietki pokrojonej skośnie 50 dkg oczyszczonych szparagów 2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku tarty ser Sposób przyrządzenia: Kromki z bagietki obrumienić w piekarniku( po 1 minucie z każdej strony). W rondlu zalać szparagi minimalną ilością wody, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 minuty, odcedzić, zalać na chwilę zimną wodą, obsączyć. Tak…
Składniki: 25 dkg ciecierzycy konserwowanej 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka suszonego majeranku szczypta mielonego chili szczypta mielonego ziela angielskiego ¼ łyżeczki soli Sposób przyrządzenia: Ciecierzycę z puszki wypłukać, osuszyć. W misce wymieszać z oliwą, dodać pozostałe składniki. Ziarna obsączyć z nadmiaru oliwy, wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Prażyć w…
Składniki: 1 duża bulwa kopru włoskiego pokrojona wzdłuż na ósemki 2 łyżek oliwy sól, pieprz ½ szklanki tartego sera parmezan ½ szklanki tartej bułki Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać fenkuł wrzątkiem i odstawić na 7 minut, odcedzić. Suchy koper ułożyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem, posypać tartą bułką wymieszaną z…