
Składniki:
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu winnego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ketchupu
- sól
- pieprz

Składniki: 1 op suszonych bakłażanów ¾ szkl oliwy z oliwek kilka ząbków czosnku 1 łyżka oregano Sposób wykonania: Bakłażany zalać wrzątkiem po czym odstawić pod przykryciem na 20 minut. Po tym czasie bakłażany odsączyć i przełożyć do słoika. Układając przekładać poszczególne warstwy czosnkiem oraz oregano. Zalać całość oliwą z oliwek. Następnie szczelnie zakręcić słoik i…
Składniki: 2 główki radiccio 1 łyżka oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Główki sałaty przekroić na połówki, które skropić oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju około 15 minut. Co jakiś czas obracając aby sałata równomiernie się obsmażyła.