Składniki: 50 dkg różyczek brokuł 2 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki płatków chili ¼ szklanki pokruszonych orzeszków ziemnych Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone różyczki brokuł wymieszać z pozostałymi składnikami. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C 7 minut. Dodać orzechy, wstrząsając naczyniem…
Tag: olej
Listy
Marynata cioci Zosi
by Ela Fijołek • • 0 Comments
Składniki: 2 ząbki czosnku ¼ szklanki oleju 2 łyżki octu winnego 2 łyżki ostrej musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Listy
Czosnkowa marynata
by Bartek Skotnicki • • 0 Comments
Składniki: 5 łyżek oleju 1 łyżka musztardy 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania; Posiekany czosnek wymieszać z olejem, musztardą, ziołami, solą oraz pieprzem.
Listy
Sos porzeczkowy
by Magdalena Płachta • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki oleju kawałek imbiru pół szklanki soku porzeczkowego łyżeczka miodu sól Sposób wykonania: Olej wymieszać z sokiem porzeczkowym i startym imbirem. Doprawić do smaku miodem oraz solą.
Listy
Marynata do grillowanego drobiu, wieprzowiny i baraniny Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula pokrojona w krążki 4 starte ząbki czosnku ¼ litra mocnego czerwonego wina 6 łyżek oleju 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka rozmarynu w proszku szczypta ostrej papryki w proszku Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać wszystkie składniki, delikatnie wymieszać. Mięso włożyć do marynaty na kilka godzin przed grillowaniem.