Składniki: 5 ugotowanych w mundurkach ziemniaków 2 średnia cebule 2 małosolne ogórki pęczek szczypiorku ½ szklanki majonezu 4 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Z każdego ugotowanego ziemniaka w mundurkach wyciąć 1/3 część. Obrać i drobniutko posiekać. Cebulę obrać i pokroić razem z małosolnym ogórkiem w kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć i…
Tag: ogórki
Listy
Sos ogórkowo- szczypiorkowy do potraw z grilla
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Potrawka z kurczaka Edyty
by Edyta Wrochna • • 0 Comments
Składniki: podwójna pierś z kurczaka słoik korniszonów 2 kolorowe papryki 2-3 średnie cebule puszka kukurydzy olej,pieprz,wegeta,papryka ostra i słodka sos chilli,koncentrat pomidorowy Sposób wykonania: Pierś pokroić na kawałki 1,5 cm i dusić na oleju, dodać pokrojone w kostkę korniszony, świeżą paprykę i cebulę, zalać wodą tak żeby wszystko było zakryte, dodać kukurydzę, doprawić pieprzem,…
Listy
Piersi z kurczaka z zielonym groszkiem i ogórkiem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Grillowane roladki ze szczupaka
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 kg filetów ze szczupaka ze skórą pęczek natki pietruszki 2 marchewki 2cebule 2 ogórki 11/2 łyżki przyprawy do ryb sól, pieprz do smaku olej 2 cytryny Sposób przyrządzenia: Filety ryby umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Filety przekroić na pół, na każdej porcji położyć, marchewkę, cebulę…