Składniki: 3 ogórki 2 łyżki octu sól pieprz cukier Sposób wykonania: Ogórki obrać po czym pokroić w plasterki, które oprószyć solą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odsączyć sok, który powstał. Wówczas doprawić je do smaku pieprzem, cukrem oraz octem.
Tag: ogórki
Listy
Mizeria ze śmietaną Uli
by Urszula Sadowska • • 0 Comments
Składniki: 3 ogórki 150 ml kwaśnej śmietany 1 pęczek koperku sok z ½ cytryny 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru szczypta pieprzu Sposób wykonania: Obrane ogórki pokroić na plasterki a koperek posiekać. Następnie śmietanę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem ora pieprzem i polać nią ogórki z koperkiem. Całość delikatnie przemieszać.
Listy
Kuskus z warzywami Marzeny
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka kaszy kuskus 2 szklanki wody 3 łyżki tłuszczu 2 cebule 4 parówki 2 ogórki konserwowe 4 łyżki ketchupu pęczek natki pietruszki sól pieprz Przygotowanie: Kaszę ugotować. Cebulę obrać i posiekać, usmażyć. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plastry. Dodać ogórki pokrojone w półplasterki. Całość wymieszać z cebulę, ketchupem i posiekaną natką.…