Składniki: ogórek zielony 3 sztuki śmietana 0,5 kubka sól pieprz koperek 0,5 pęczka Sposób wykonania: Obrany ogórek pokroić w kostkę, która polać śmietaną. Następnie dodać posiekany koperek i dokładnie wymieszać. Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem
Tag: ogórki
Listy
Mizeria z jogurtem i imbirem
by Tomek Pawlikowski • • 0 Comments
Składniki: 4 średnie ogórki sól 100 ml jogurtu 1 łyżeczka utartego kłącza imbiru Sposób wykonania: Obrane ogórki pokroić w cieniutkie plasterki, które oprószyć sola i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie odcisnąć powstały sok i polać ogórki jogurtem oraz posypać startym imbirem. Całość delikatnie wymieszać.
Listy
Dip z ogórka z kawałkami orzechów
by Konrad Chojnowski • • 0 Comments
Składniki: 5 dag mielonych orzechów włoskich świeży ogórek 4-5 łyżek keczupu łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz Sposób wykonania: Obrany ogórek pokroić w kostkę po czym razem z ketchupem zmiksować na gładką pastę. Następnie dodać posiekane orzechy i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku gałka muszkatołową, solą oraz…
Listy
Dip ogórkowy na jogurcie
by Dagmara Rusin • • 0 Comments
Listy
Dip ogórkowy z kawałkami rzodkiewki
by Piotr Niemczyk • • 0 Comments
Składniki: zielony ogórek opakowanie białego serka z czosnkiem szklanka jogurtu śmietanowego pęczek rzodkiewek sól pieprz Sposób wykonania: Ogórek obrać i zmiksować z dodatkiem serka. Następnie dodać jeszcze jogurt oraz rzodkiewki starte na tarce. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.