Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ocet

Ocet gruszkowy

Składniki: ½ kg skórek z gruszek 2 łyżeczki cukru 1 szkl wody Sposób wykonania: Do butelki wsypać skórki z gruszek. Wsypać cukier i walc wodę. Obwiązać całość gazą i odstawić w ciepłe miejsce aby roztwór zrobił się kwaśny. Wówczas przecedzić i ponownie przelać do butelki.

Buraki w occie i śmietanie

Składniki 1 kg buraków 5 dag smalcu 2 dag mąki 6 dag śmietany ocet winny sól Sposób wykonania : Buraki ugotować po czym je odcedzić, obrać i pokroić w słupki. Następnie na małym ogniu rozpuścić masło, wówczas dodać o niego mąkę i przesmażyć. Wówczas wlać ocet i dodać śmietanę oraz buraki. Całość dokładnie wymieszać i…