Składniki: 4 truskawki 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki oliwy sól pieprz cukier Sposób wykonania: Truskawki umyć, odciąć szypułki. Następnie dodać ocet balsamiczny oraz oliwę. Całość dokładnie zmiksować na gładki sos. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Tag: ocet balsamiczny
Listy
Kotlety jagnięce w marynacie
by Donata Osuchowska • • 0 Comments
Truskawki
Truskawki w occie balsamicznym z lodami waniliowymi
by Karina Wiśniewska • • 0 Comments
Składniki: 300 g truskawek 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka octu balsamicznego 4 kulki lodów waniliowych Sposób wykonania: Do 4 pucharków włożyć po jednej kulce lodów. Ułożyć na nich oczyszczone truskawki. Następnie posypać cukrem pudrem i polać octem balsamicznym. Podawać od razu po przygotowaniu.
Dipy
Dip do chipsów
by Elżbieta Janeczek • • 0 Comments
Winegret
Winegret Justyny
by Justyna Drąg • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki czerwonego octu balsamicznego 1 łyżeczka soli 1 łyżka miodu pieprz 150 ml oliwy z oliwek Sposób wykonania: Ocet wlać do słoika, dodać jeszcze miód, sól oraz pieprz. Słoik szczelnie zakręcić i całość potrząsać do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Następnie dodać jeszcze oliwę, ponownie zakręcić i wymieszać.