Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: obiadowe

Steki z polędwicy w migdałowych płatkach

Składniki: 8 plastrów polędwicy wołowej 2 opakowania suszonych śliwek 2 łyżeczki ziaren pieprzu 4 łyżki oliwy 4 łyżki brązowego cukru 2 kwaśne jabłka 4 łyżki masła kilka gałązek rozmarynu 1 opakowanie migdałowych płatków sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, rozgnieść, wcisnąć ziarna pieprzu, posmarować oliwą. Odstawić do lodówki, śliwki namoczyć na1/2 godziny.…

Cielęcina na ostro z czosnkiem

Składniki: 2 kg cielęciny 2 łyżeczki majeranku 6 ząbków czosnku przyprawa majerankowo-czosnkowa 1 ½ szklanki oleju ½ szklanki białego wytrawnego wina sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cielęcinę umyć, osączyć i rozciąć przez pół /nie do końca/. Rozłożyć i rozbić tłuczkiem, środek natrzeć solą , pieprzem i przyprawą czosnkowo- majerankową. Zrolować i obwiązać bawełnianą nitką.…

Kotlety drobiowe z musem jabłkowym

Składniki: 1 kg  piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy 8 jabłek 6 Gożdzików szczypta gałki muszkatołowej szczypta imbiru szczypta cukru Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć, osuszyć pokroić na kotlety, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z olejem, usmażyć kotlety na złocisty kolor. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i  pokroić na ćwiartki. Włożyć…