Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: obiadowe

Makaron smażony z szynką na ostro Iwony

Składniki: 35 dkg makaronu świderki 2-3 ząbki czosnku sól 2 średnia cebule 20 dkg szynki 3 jajka czarny pieprz 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki masła ziołowego szczypta przyprawy chili 15 dkg sera parmezan Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odsączyć.  Cebulę i czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szynkę  pokroić w cienkie…

Ryżowy makaron z rybą Iwony

Składniki: opakowanie makaronu ryżowego ok 25 dkg 6 rybnych kostek dorsza mielona słodka  papryka w proszku sól, pieprz do smaku 1 duża cebula olej 15 dkg białej kapusty 1 puszka groszku konserwowego 5 łyżek sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Makaron ryżowy ugotować wg przepisu na opakowaniu. Lekko rozmrożone kostki rybne pokroić w drobne paski, oprószyć solą,…

Makaron świderki z tuńczykiem-Iwony

Składniki: opakowanie makaronu rurki 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki  oliwy 3 średnie pomidory 40 dkg pieczarek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól, pieprz do smaku 20 dkg żółtego startego sera Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażyć obraną w drobną kosteczkę cebulę i czosnek. Pieczarki oczyścić, pokroić…

Udka z pieczarkami

Składniki: 4 udka z kurczaka 25 dkg pieczarek lub innych grzybów 1 cebula 1 czosnek olej sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Mięso dokładnie umyć, osuszyć, przeciąć w stawie kolanowym na 2 części. Czosnek obrać, zgnieść w prasce, wymieszać z odrobiną oleju i przyprawami, natrzeć nimi udka, odstawić na 60 minut do lodówki. Grzyby oczyścić, pokroić…