Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: natka pietruszki

Kotleciki z mielonej wołowiny

Składniki: • 75 dag mielonej wołowiny. • 2 ząbki czosnku. • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki. • 2 łyżki masła. • oliwa. • łyżka zielonego pieprzu. • sól. Wykonanie: Zielony pieprz namoczyć na pięć minut. Czosnek obrać przepuścić przez praskę. Masło stopić, połączyć z wołowiną, czosnkiem, pietruszką, solą i pieprzem. Ze starannie wymieszanej masy mięsnej…

Zrazy Gdańskie

Składniki: • 50-60 dag schabu karkowego • 0.5 szklanki wywaru mięsno-warzywnego • 0.5 szklanki śmietany • natka pietruszki • tłuszcz (olej, smalec) • sól, pieprz • suszona włoszczyzna • tymianek Sposób przyrządzenia: Wyjąć kość, pokroić mięso na plastry, rozbić je, posolić, oprószyć pieprzem. Na środek każdego plastra nałożyć trochę siekanej natki z pietruszki. Zrazy zwinąć,…

Sos czosnkowy

Składniki • jogurt naturalny bez cukru, • pół główki czosnku, • świeża natka pietruszki, • 2-3 łyżki majonezu, • sól, pieprz do smaku   Przygotowanie: Ząbki czosnku wyciskamy, kroimy na drobno natkę pietruszki, dodajemy jogurt i majonez, całości mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy na trochę do lodówki. Smacznego

Pieczone pomidory

Ciekawy dodatek do mięsa np. z grilla, czasami wsuwam je same albo z chlebem. Składniki: – pomidory – czosnek – zielona pietruszka – oliwa – bazylia – tarta bułka – sól pieprz Wykonanie: – pomidory przekrajam na pół albo kroję w grube plastry, – czosnek i pietruszkę bardzo drobno siekam, – pomidory układam na folii…