Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na zakąskę

Jajka z farszem pesto

Składniki: 2 łyżki Pesto 2 łyżki majonezu 6 ugotowanych na twardo jajek Sposób przyrządzenia: Jajka schłodzić, obrać, przekroić na wzdłużnie połowę, usunąć żółtka. Żółtka, Pesto i majonez utrzeć na jednorodną masę, ewentualnie dosolić. Wgłębienia w białkach wypełnić  z naddatkiem przygotowaną pastą. Każdą połówkę przybrać zieleniną i podawać.

Mój Wigilijny śledź

Składniki: 1 kg filetów ze śledzi 1 rozgnieciony ząbek czosnku 6 ugotowanych na twardo jaj 1 obrane i utarte na tarce jabłko 1 szklanka dobrej śmietany 2 łyżki posiekanego kopru sól, pieprz do smaku. Marynata: 20 dag cebuli 1/2 szklanki octu 2 szklanki wody 2 łyżki cukru liść laurowy kilka ziaren pieprzu Sposób przyrządzenia: Śledzie…

Jajka z krewetkowym farszem

Składniki: 6 ugotowanych na twardo jajek 20 dkg parzonych krewetek koktajlowych 2 łyżki posiekanej dymki 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki ostrego sosu chili sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Odłożyć 12 krewetek, resztę posiekać nożem. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane…

Koreczki z ogórka i pasty z wędzonego łososia

Składniki: 2 zielone świeże ogórki 30 dkg wędzonego łososia 20 dkg twarogu śmietankowego 2 łyżki posiekanego koperku kawior sól, pieprz śmietana kremówka, opcjonalnie Sposób przyrządzenia: Wędzonego łososia rozdrobnić i zmiksować wraz z twarogiem. Dodać koper i ewentualnie przyprawić. Jeśli pasta jest zbyt gęsta dodać śmietany. Ogórka obrać ze skórki, pokroić na plastry o grubości około…