Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z krewetkowym farszem

Składniki:

    • 6 ugotowanych na twardo jajek
    • 20 dkg parzonych krewetek koktajlowych
    • 2 łyżki posiekanej dymki
    • 1 łyżka posiekanego koperku
    • 2 łyżeczki musztardy
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • ½ łyżeczki ostrego sosu chili
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Odłożyć 12 krewetek, resztę posiekać nożem. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane krewetki i pozostałe składniki dokładnie wymieszać, przyprawić. Tak przygotowanym farszem napełniać połówki białek. Kopczyk farszu zwieńczyć krewetką i gałązką kopru. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *