Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na naszym stole

Pstrąg w pieczarkach

Składniki: 4 pstrągi 30 dag pieczarek 8 małych cebulek po pęczku natki i szczypiorku 1 szklanka śmietanki 1 jajko 20 dag boczku 4 jabłka 1 szklanka białego wytrawnego wina sok z cytryny imbir sól pieprz 5 dag masła Sposób przyrządzenia: Pstrągi sprawić, dokładnie umyć na zewnątrz i w środku, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić,…

Deser gruszkowy z lodami

Składniki: 4 gruszki 1 łyżka koniaku 1,5 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki soku z cytryny cukier do smaku ( 1-2 łyżek ) 1 łyżka żelatyny bita śmietana sos czekoladowy lody waniliowe lub inne karmelizowane orzechy lub pestki słonecznika Sposób przyrządzenia: Dojrzałe gruszki obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Miksujemy je dokładnie, z 4 gruszek wyjdzie nam…

Pstrąg po Orlicku

Składniki: 1 pstrąg 1 cebula 1 cytryna 3 łyżki masła czosnkowego natka pietruszki 1 łyżka vegety, sól, mąka Sposób przyrządzenia: Wypatroszonego, ale nie oskrobanego pstrąga solimy, doprawiamy vegetą i skrapiamy cytryną. Faszerujemy pokrojoną w talarki cebulą i drobno posiekaną natką pietruszki. Do środka dodajemy też trochę masła czosnkowego. Tak przygotowanego pstrąga obtaczamy w mące i…

Sałatka z selera

Składniki: 1 słoik selera 10dkg żółtego sera 10dkg szynki 1 puszka kukurydzy pęczek szczypiorku majonez, sól, pieprz Wykonanie: Seler odcedzić wylewając wodę, żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szynkę pokroić w kostkę dodać kukurydze z puszki i pokrojony szczypior wszystko razem wymieszać dodać sól, pieprz, do smaku i tyle majonezu by tylko się…

Sałatka z czosnkiem

Składniki: 5 jajek pół kilo pieczarek jedna puszka kukurydzy konserwowej 2 czerwone papryki konserwowe 3 ogórki konserwowe 10dkg żółtego sera majonez mały słoiczek 4 ząbki czosnku sól, pieprz mielony czarny Wykonanie: Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić w kostkę osobno białka osobno żółtka, pieczarki pokroić w kostkę obgotować ,paprykę, ogórki pokroić w kostkę, żółty…