Składniki: 50 dag młodej marchewki 30 dag świeżych moreli 10 dag orzechów włoskich łyżeczka miodu sok z cytryny Sposób wykonania: Marchewkę zetrzeć na tarce morele pokroić na cząstki. Dodać jeszcze posiekane orzechy i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem.
Tag: na każdą okazję
Listy
Surówka z pieczonej cebuli
by Renata Sobiech • • 0 Comments
Składniki: 10 średniej wielkości cebul 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka octu winnego 3 łyżki oleju łyżeczka soli 1/3 łyżeczki zmielonego pieprzu czarnego Sposób wykonania; Cebulę wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i upiec. Wówczas pokroić ją w krążki. Następnie skropić olejem oraz octem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Listy
Sałatka z młodej pokrzywy
by Alina Pawełczyk • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg młodej pokrzywy 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego Sól Sposób wykonania; Pokrzywę porwać na mniejsze kawałki, które skropić olejem wymieszanym z kwaskiem cytrynowym. Doprawić do smaku solą.
Listy
Sałatka z fasolki szparagowej i marchwi
by Patrycja Ciechanowska • • 0 Comments
Listy
Sałata z mandarynkami
by Agnieszka Deja • • 0 Comments
Składniki: 2 główki sałaty 4-6 mandarynek 1 łyżka soku z cytryny mały jogurt naturalny 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich cukier puder sól Sposób wykonania: Sałatę porać na mniejsze kawałki, obrane mandarynki podzielić na cząstki. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i posiekanymi orzechami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.