Składniki: 600 g pomidorów 2 łyżki oleju 150 g startej fety 3 – 4 ząbki czosnku 1 łyżka octu winnego 2 łyżki wody 1/2 wiązki natki pietruszki sól Sposób wykonania: Pomidory pokroić na cząstki, które skropić olejem. Dodać fetę oraz posiekany czosnek. Następnie ocet wymieszać z wodą, posiekaną natką oraz solą. Powstałym sosem polać sałatkę…
Tag: na każdą okazję
Listy
Surówka z pomarańczy
by Malwina Żochowska • • 0 Comments
Składniki: 4 pomarańcze 3 łyżki oliwy czarny pieprz Sposób wykonania: Obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie skropić oliwa i oprószyć pieprzem.
Listy
Pomarańcze z sałatą w sosie
by Halina Basińska • • 0 Comments
Składniki: 2 główki sałaty 4 pomarańcze 1 łyżka soku z cytryny mały jogurt naturalny 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich cukier puder sól Sposób wykonania: Sałatę porać na mniejsze kawałki, obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i posiekanymi orzechami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
Listy
Surówka z rzodkiewki, ogórka i fety
by Roksana Jurewicz • • 0 Comments
Składniki: pęczek rzodkiewek 2 ogórki kiszone 1 cebula opakowanie sera feta Sposób wykonania: Rzodkiewki i ogórki pokroić na plasterki, cebulę posiekać a fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Listy
Sałatka z brzoskwiń, melona i winogron
by Adrianna Winkler • • 0 Comments
Składniki: melon 2 brzoskwinie szklanka winogron 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich łyżeczka miodu sok z cytryny Sposób wykonania: Melona i brzoskwinie pokroić w kostkę po czym dodać do nich winogrona oraz posiekane orzechy. Całość wymieszać i doprawić do smaku miodem oraz sokiem z cytryny.