Składniki: 3 ogórki kiszone 3 ogórki świeże małe 2 jabłka 2 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Ogórki pokroić na plasterki a jabłka w kostkę. Polać śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: na każdą okazję
Listy
Sałatka z marchwi, jabłka i chrzanu
by Sylwia Woźna • • 0 Comments
Składniki: 4 marchewki 3 jabłka 2 łyżki tartego chrzanu 1 łyżka stołowa majonezu Sposób wykonania: Obrane marchewki i jabłko zetrzeć na tarce. Dodać starty chrzan oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Sałatka z jajek i kukurydzy
by Martyna Pankiewicz • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 1 puszka kukurydzy żółta papryka 0,5 kg sera żółtego pół opakowania makaronu w kształcie ryżu sól majonez Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym pokroić je w kostkę. Następnie kukurydzę odsączyć z zalewy, paprykę pokroić w paski a ser w kostkę. W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu. Wszystkie…
Listy
Sałatka ze szpinaku i dymki
by Mieczysława Firlej • • 0 Comments
Składniki: 400 g szpinaku 2 pęczki dymki 400 g długich ogórków 400 ml jogurtu naturalnego 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich sól Sposób wykonania: Szpinak opłukać i porwać na mniejsze kawałki. Dymkę posiekać a ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać jogurtem. Doprawić do smaku solą i posypać posiekanymi orzechami.
Listy
Sałatka z tuńczyka i sera
by Ilona Sałek • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka tuńczyka kawałek sera żółtego 6 jajek por majonez jogurt naturalny sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem, ser pokroić w kostkę, pory na krążki a jajka ugotowane na twardo na cząstki. Całość polać majonezem wymieszanym z jogurtem. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.