Składniki: 4 łyżki musztardy pęczek oregano paczek posiekanego szczypiorku zioła prowansalskie do smaku ½ szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Bulion podgrzać nie gotować, dodać musztardę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać zioła i szczypiorek. Podawać z sałatkami z cebulą i warzywami strączkowymi.
Tag: musztardowy
Grzyby
Dynia duszona z kurkami w musztardowym sosie
by Iza • • 3 komentarze
Składniki: 15 dkg grzybów kurek 2 marchwie 25 dkg dyni 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku pomarańczowego ½ szklanki sosu musztardowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Oczyszczoną dynię i marchew pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać marchew i dynię, obsmażyć. Podlać wodą i dusić aż zmiękną. Dodać umyte i osuszone kurki, dusić dwie minuty,…