Składniki:
- 8 karczochów
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1/3 szkl oliwy z oliwek
- 2 łyżki musztardy
- ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- oliwki
Składniki: 4 pomarańcze 4 buraki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku pomarańczowego 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Buraki ugotować do miękkości, gdy ostygną obrać je i pokroić w plasterki. Obrane pomarańcze podzielić na cząstki i dodać do buraków. Następnie musztardę wymieszać z oliwą, miodem oraz sokiem pomarańczowym. Doprawić…
Składniki: 4 filety śledziowe w oleju ½ szkl oleju ½ szkl musztardy miodowej 1 cebula kilka listków bazylii Sposób wykonania: Śledzie pokroić w dzwonka i układać je w słoju przeplatając je krążkami cebuli, listkami bazylii i przyprawami. Następnie musztardę wymieszać z olejem i zalać nią śledzie. Do musztardy można również dodać posiekany czosnek.
Składniki: 8 filetów w oleju 8 wykałaczek 1 cebula 2 ogórki konserwowe 2 łyżki musztardy 1 szkl wody ½ szkl octu 2 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu szczypta soli Sposób wykonania: Filety ułożyć na blacie skórą do dołu. Posmarować wierzch musztardą i na środku każdego ułożyć słupki ogórka konserwowego. Następnie zrolować…