Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety drobiowe

 

Składniki:

 

  • ½ kg mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 szczypior
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do mięsa dodać posiekaną pietruszkę oraz szczypior.
Wbić jeszcze jajko i dodać bułkę tartą oraz musztardę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy formować małe pulpety, które obtoczyć w mace.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto.
Podawać z ulubionym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *